Thursday, January 30, 2014

“Yakından Sanat” programının bu haftaki konukları: Umay Yılmaz Kutay ve Erol Kutay

http://duyuru.neu.edu.tr/?p=66017

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğurcan Akyüz’ün; Yakın Doğu TV Stüdyolarında hazırlayıp sunduğu YAKINDAN SANAT programının bu haftaki konukları Umay Yılmaz Kutay ile Erol Kutay'dı. Daha önce Emin Çizenel, Anber Onar, Hikmet Uluçam, Mustafa Hastürk, Yücel Yazgın, Erdal Aygenç, Hakan Çakmak, Özge Ertanın, Nilgün Güney’ın ağırlandığı programa; Gazi Üniversitesinden “Yalnız Ada: Kıbrıs” belgeselinin ilk gösterimi için gelen ekip de misafir olmuştu. 

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, çekimleri Yakın Doğu TV stüdyolarında gerçekleştirilen program aynı zamanda uydu kanallarında da yayınlanacak.  

Program yapımcısı Prof.Dr. Uğurcan Akyüz; “Umay ve Erol bizim mezunlarımızdan, ikisi de tekrar Yakın Doğu Üniversitesinin çatısı altındalar. İkisi de grafik tasarım yapıyor. Umay, YDÜ Uluslararası Ofiste çalışıyor; Erol, ise Yakın Doğu Bank’ın kurumsal tasarımlarını yapıyor.  Başarılı öğrencilik yıllarının ardından piyasada kazandıkları deneyim onları güçlendirmiş, yapabilirlikleri daha da gelişmiş.  Öğrencilikleri sırasında Fakültemizde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin yararını görüyorlar.  Bugün konuk olmalarının önemli nedeni o. Kitschen Güncel Sanat İnisiyatifi tarafından teması belirlenen ve Ankara’da açılan sergi: müphem, sarhoş, köpek!  Umay ile Erol sergiye KKTC’den davet ediliyorlar. Elbette biz de bu durumdan keyif aldık.  Programımızda, mezuniyet sonrası yaptıklarını konuştuk. Biraz, iş, biraz evlilik ve dolu dolu sanat konuştuk kendileriyle. Yolları açık olsun” dedi.

Umay Yılmaz Kutay, “hocamızın böyle bir program yapmasından onur duyduk, sanatın ve tasarımcının her zaman desteğe ihtiyacı vardır. Biz de bazı zorluklar çektik ama sonunda başarılı olduk. Fakültemizde aldığımız eğitim ve yürütülen programlar yanı sıra etkinliklerin ne kadar yararlı olduklarını da gördük. Donanımımızla pek çok etkinlik gerçekleştirdik ve davetler alıyoruz.  Sanatın neresinde olduğumuzu görüyoruz.  Aktif tutmaya çalıştığımız sanat hayatımızda nelerle uğraştığımızdan, yeni projelerimizden de bahsettik programda” dedi.

Erol Kutay ise; “öncelikle hocamızın bizi programına davet etmesinden çok mutlu olduk. Keyifli bir sohbet oldu. Ancak; Üniversitenin mezunlarına iş olanakları sağlaması açısından önemli bir örnek oluşturduğumuzu düşünüyorum. Mezuniyet sonrası grafik tasarım yapmaya devam ettiğim için de çok şanslıyım. Oluşturduğumuz sanatsal değerler nedeniyle; ulusal ve uluslar arası sanat etkinliklerine davet ediliyoruz.  Bunları konuştuk kısaca.  Bu fırsatı bize verdiği için hocamıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Not: haber için Gökhan Okur'a teşekkür ederim. UA.

No comments:

Post a Comment